طرز تهیه گاناش شکلاتی بدون خامه و فوت وفن های آن
این روزها طرز تهیه گاناش شکلاتی بدون خامه ، یکی از رسپیهای پرطرفدار برای تزئین انواع کیکها است. گاناش شکلاتی یک کرم لطیف یکدست و خوشمزه است، که معمولاً از ترکیب خامه و شکلات به دست میآید، منبع دقیقی برای تاریخچه به وجود آمدن گاناش وجود ندارد، اما بر اساس یک داستان این کرم فوق العاده خوشمزه در سال 1850 در پاریس توسط یک قناد فرانسوی ابداع شده است، این کرم فرانسوی بی نظیر یکی از پرطرفدارترین و پرکاربردترین کرم ها در قنادی بوده و به همین جهت به آن کرم همه کاره نیز میگویند.
اولین و مهم ترین کاربرد گاناش شکلاتی، در تزئین کیک های مختلف از جمله کیک شکلاتی و وانیلی است. همچنین از این کرم فوق العاده بین لایه های کیک بهعنوان فیلینگ نیز استفاده میشود. علاوه بر آن از گاناش شکلاتی برای تزئین انواع دسر نیز میتوان استفاده کرد، دستورهای زیادی برای تهیه گاناش شکلاتی بر اساس کاربرد و هدف استفاده از آن وجود دارد و این کرم بینظیر در غلظتهای مختلف تهیه می گردد. ترکیبات اصلی این کرم خامه و شکلات است و با انواع اسانس ها قابل طعم دهی است، البته گاهی از کره، روغن یا شربت نیز برای براق شدن آن استفاده میگردد.
همانطور که گفتیم خامه یکی از مواد اصلی در تهیه گاناش شکلاتی است و برای داشتن یک گاناش عالی، غلیظ و خوشمزه بهتر است از خامه پرچرب با چربی بالای 40 درصد استفاده کنید. اما برخی از افراد به دلایل مختلفی همچون رژیم غذایی خاص مجاز به استفاده از این ماده غذایی نبوده و ناچار هستند از این کرم بینظیر و خوشمزه صرف نظر نمایند. در این مطلب قصد داریم شما را با دو دستور مختلف طرز تهیه گاناش شکلاتی بدون خامه آشنا نماییم تا بتوانید بدون نگرانی از کالری بالای خامه پرچرب از این کرم فوق العاده در تزئین کیکها و دسرهای خود استفاده نمایید.
طرز تهیه گاناش شکلاتی بدون خامه
گاناش شکلاتی با نشاسته
مواد لازم:
- نشاسته ذرت ⇐⇐ 1/4 پیمانه
- شکر ⇐⇐⇐⇐⇐ 1.5 پیمانه
- نمک ⇐⇐⇐⇐⇐ 1/4 قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ ⇐⇐ 4عدد
- شیر ⇐⇐⇐⇐⇐ 3 پیمانه
- کره ⇐⇐⇐⇐⇐ 2 قاشق غذاخوری
- آب لیموی تازه ⇐ 2 قاشق غذاخوری
- شکلات ⇐⇐⇐⇐ 200 گرم
- وانیل ⇐⇐⇐⇐ 1/2 قاشق چای خوری
طرز تهیه گاناش شکلاتی بدون خامه با نشاسته:
ابتدا نشاسته ذرت را در یک قابلمه مناسب بریزید. بهتر است ظرفی که انتخاب می کنید استیل باشد سپس شکر و نمک را به نشاسته افزوده و خوب هم بزنید تا کاملاً باهم ترکیب گردند. در مرحله بعد زرده های تخم مرغ را به نشاسته اضافه نمایید سپس شیر را آرام آرام اضافه نموده و هم بزنید تا ترکیب شوند، پس از آنکه مواد خوب با یکدیگر مخلوط شدند قابلمه را بر روی شعله متوسط گاز قرار دهید و بدون وقفه هم بزنید تا نشاسته و مواد دیگر به خوبی بپزند و ترکیب شما حالت کرم مانند پیدا کند.
هنگامی که ترکیب به غلظت مناسب رسید (منظور از غلظت مناسب یعنی مثل ماست شل باشد) شعله گاز را خاموش نمایید و در همان حالت که مواد داغ است شکلات، کره، وانیل و آب لیمو را به ترکیب اضافه نموده و خوب هم بزنید تا شکلات ها کاملاً حل گردند. البته برای راحتی بیشتر کار میتوانید ابتدا شکلات را خرد کرده و به شیوه بن ماری در یک ظرف مناسب آب نموده و سپس به ترکیب اضافه نمایید. پس از آنکه مواد کاملاً یکدست شدند گاناش ما حاضر است.
شرایط نگهداری گاناش شکلاتی بدون خامه:
بهترین مکان برای نگهداری گاناش شکلاتی بدون خامه در یخچال است، معمولاً گاناش شکلاتی در یخچال به مدت یک هفته و در فریزر تا یک ماه نیز قابل نگهداری است.
البته این کرم در محیط خنک خارج از یخچال نیز تا دو روز قابل نگهداری میباشد.
نظرات